A Windows RT szoftver telepítés szempontjából egy zárt rendszer. Ezt a zárat töri fel a most megjelent Windows RT Jailbreak Tool.

Az eredeti koncepció szerint csak a Microsoft által kézben tartott Windows Store alkalmazásboltból lehet szoftvereket telepíteni a Windows Rt operációs rendszerre. Ennek üzleti és biztonsági szempontból nagyon sok előnye van. Ezzel a módszerrel elvileg kivédhető a szoftverkalózkodás és a vírusok, ill. rosszindulatú programok települése is.

Ez a rendszer több szempontból is csökkenti a számítógép használatának lehetőségét. Emiatt is várható volt, hogy ez nem marad így sokáig. Meg is jelent a Windows RT Jailbreak Tool, mely nagyon egyszerűen használható. A törés futtatása után feltelepíthetünk bármilyen külső alkalmazást.

A dolognak két hátránya is van. Az egyik az, hogy a törés az újraindítás után nem működik, tehát ismételt futtatásra van szükség. A másik hátrány pedig, hogy várhatóan a törés elvét felhasználva a Windows RT is szabad pályává vált a vírusok és fertőzések számára.