Windows ARM – honnan hova?Több mint tíz évvel ezelőtt részt vettem egy Microsoft konferencián, ahol többek között a Microsoft jövőképével kapcsolatos előadások is elhangzottak. Akkoriban a Windows XP számított újdonságnak és jelentős előrelépésnek, a mobiltelefonok pedig szürke, karakteres kijelzővel rendelkeztek. Ez a két támpont talán érzékelteti, hogy mekkora meglepetés volt, amikor az egyik előadásban a mobiltelefonokra és egyéb mobil eszközökre épülő Microsoft koncepcióról volt szó.

Egy emulátor és a közelmúltban napvilágot látott Jailbreak Tool segítségével mostantól lehetőség van az ARM alapú Windows RT operációs rendszeren x86 programokat futtatni

Firefox Metro támogatásA Mozilla a napokban jelentette be a Firefox 21.0a1 letölthetőségét. A program Windows 8 alatt Metro támogatást ígér. Ez azért is örvendetes, mert korábban arról volt szó, hogy a Microsoft nem teszi lehetővé Metro felületen alternatív böngészők használatát. A jelenleg elérhető szoftver egyelőre Windows 8 alatt telepíthető és a telepítés után a Metro verzió mellé a hagyományos desktop verzió is a gépre kerül. 

Egy részletes leírás jelent meg a Jailbreak Tool használatával kapcsolatosan.

A CCleaner egyelőre kis mértékű támogatást nyújt Metro felületen

CCleaner Metro

Amíg a Microsoft elemzi a közelmúltban megjelent Jailbreak törést, addig a hackerek nyomulnak és sorra jelennek meg a különböző "vadon" is futtatható programok.

A Windows RT szoftver telepítés szempontjából egy zárt rendszer. Ezt a zárat töri fel a most megjelent Windows RT Jailbreak Tool.