Start64!A napokban jelent meg a WinRAR 3.60 verzió, ebből az alkalomból 64 bites szempontból megvizsgáltuk az új szoftvert. Az új verzió még mindig kizárólag 32 bites kódra épül és ebből adódóan behatárolt az x64 alatti felhasználhatósága.

Az új verzió sok hasznos újdonság mellett javított x64 kompatibilitást ígér. Ez abban nyilvánul meg, hogy már hiba nélkül integrálódik a Windows rendszerbe és nincs szükség ebből a célból javítóprogram telepítésére. Viszont a Total Commander vizsgálatánál leírtak itt is érvényesek, a system32 könyvtár itt is rejtve marad a 32 bites program elől és automatikusan a syswow64 könyvtárra történnek az erre irányuló műveletek. Ezt egyszerűen ki lehet próbálni, a WinRAR segítségével ki kell csomagolni egy tömörített fájlt a system32 mappába. Ezek után egy 64 bites fájlkezelővel meg kell nézni a system32 mappát, nyoma sem lesz a kicsomagolt fájlnak, helyette megjelenik a syswow64 mappában. Erre használat közben érdemes odafigyelni. Megoldást adhat, hogy a system32 mappába irányuló műveleteket először egy ideiglenes könyvtárban végezzük el, majd 64 bites szoftverrel bemásoljuk a helyére. Másik megoldás a 64 bites tömörítők használata:

A WinRAR natív 64 bites támogatást jelenleg csak parancssori szinten ad a 64 bites Linux és Windows rendszerekhez, de ezek csak a kicsomagolást képesek elvégezni:

Frissítve! (2013-02-18) Időközben megjelentek a megfelelő 64 bites fejlesztő eszközök. A WinRAR a 3.90 verziótól kezdve natív 64 bites programként támogatja a 64 bites Windows operációs rendszereket.