Start64!A négy legismertebb böngésző között az Opera élen jár innovációban, komplexitásban és platform támogatásban. A 12.00 verziótól natív 64 bites szoftverként is elérhető. Most a 64 bites Windows verziót vizsgáljuk meg.

Az Opera egyik kiemelkedő tulajdonsága a komplexitás, ami azt jelenti, hogy külső bővítmények nélkül is nagyon sok fejlett funkcióval rendelkezik. Ez a használhatóság, a teljesítmény és a stabilitás szempontjából nagy előnyt jelent a versenytársaihoz képest. A szoftver képességeihez mérve lemaradásban van az elterjedtség tekintetében. Ennek oka talán az lehet, hogy annak idején az Opera fizetős program volt. Később reklámtámogatott (adware) lett, használat közben egy ablakban folyamatosan reklámok jelentek meg. Később ingyenessé vált, de eddig már kialakulhatott egy olyan ellenállás, ami a mai napig gátolja a nagyobb népszerűséget.

Opera 64 bites verzió

Egy másik szempontból úgy is felfogható, hogy a nagy tőkeerejű háttérrel rendelkező három legismertebb böngésző mögött a mai napig képes az Opera negyedikként a legkisebbként, de mégis figyelemre méltó módon jelen lenni.

A 64 bites Opera letöltését 64 bites Windows operációs rendszer alól kezdeményezve automatikusan a 32 bites verzió töltődik le. A 64 bites verzióhoz egy kis kerülőútra van szükség:

Opera 64 bites verzió
"More options" a jó választás...

Opera 64 bites verzió
...itt pedig a "64 bit"

Letöltéskor érdemes a nemzetközi változatot választani, mert így többek között a magyar nyelvet is beállíthatjuk. A program telepítésének indításakor az Options telepítési módot érdemes választani, mert itt kiválasztható a magyar nyelv is. Magyar nyelvű telepítés után a program felülete is magyar nyelvű lesz.

Opera 64 bites verzió
Már a telepítéskor is kiválaszthatjuk a magyar nyelvet

Egy külső fejlesztő által az Opera 32 és 64 bites hordozható (portable) verzióban is elérhető. A nemzetközi változat itt is tartalmazza a magyar nyelvet, amit a Settings – Preferences – Language - Details útvonalon lehet kiválasztani. Az Operával kapcsolatosan ezen az oldalon naprakész, magyar nyelvű információt érhetünk el.

Opera 64 bites verzió
Névjegy 64 bites XP alatt

Opera 64 bites verzió
Opera - 64 bites szoftver

  • Opera
  • Jelenlegi verzió: 0.8.3
  • A megjelenés dátuma: 2013-02-05
  • Letöltés