Start64!Jelentős előrelépés történt a 64-bites Firefox ügyében. A Mozilla bejelentette a hivatalos 64-bites fejlesztői (Aurora) verziókat. Ezzel párhuzamosan a béta csatornán is megjelentek a 64-bites Firefox változatok, sok más mellett magyar nyelven is. Nagyon valószínű, hogy hamarosan a 64-bites stabil verziók is elérhetőek lesznek.

Start64!Új verzió! - Az ADSL kapcsolat sebességét optimalizálja Traffic Shaping technika segítségével. Többek között fájlmegosztó programok, online játékok és internetes telefonálás számára kiküszöböli az ADSL kapcsolat tulajdonságaiból adódó hátrányokat.

Start64!A négy legismertebb böngésző között az Opera élen jár innovációban, komplexitásban és platform támogatásban. A 12.00 verziótól natív 64 bites szoftverként is elérhető. Most a 64 bites Windows verziót vizsgáljuk meg.

Firefox 64 bitA Firefox 64 bites verziója többféle platformon és többféle módon elérhető. A 64 bites Linuxos változat évek óta töretlen fejlődésben és használatban van. A 64 bites Windows verzió szintén valamilyen formában folyamatosan elérhető, de a Mozilla 2012. november 22-én beszüntette a fejlesztést, a szoftver elérhetőségét leállította. Ennek okaként teljesítmény, kompatibilitás és stabilitás problémákat jelöltek meg.

 

Start64!

2013 februárjában még elérhető a cikkben szereplő, közel öt évvel ezelőtti verzió. Ennek futtatása ma már biztonsági, kompatibilitási és stabilitási szempontok miatt nem ajánlott. Egy cikkben részletesen elemeztük a 64 bites Firefox jelenlegi lehetőségeit, kitérve a telepítés nélküli és hordozható változatokra. Több lehetőség közül is választhatunk...

Start64!A SmartFTP egy sokoldalú FTP-kliens program, mely az FTPS, SFTP, WebDAV, S3 és az SSH protokollokat is támogatja. A 64 bites verzió a következő operációs rendszereken használható: Windows XP/2003/Vista, Windows 7, Windows 2008, Windows 8

Start64!Nyílt forráskódú, alacsony erőforrás-igényű, 64 bites BitTorrent-kliens. Átlagos képességekkel és egyszerűen kezelhető felhasználói felülettel rendelkezik, kiválóan alkalmas kezdő torrentezők számára is.

 

Start64!Új verzió! - 64 bites rendszerközeli összetevőt tartalmazó grafikus sávszélesség monitor. Napi, heti, havi és éves statisztikákat készít. Az Internet és a helyi hálózat adatforgalmát külön ablakokban jeleníti meg. Nagyon jól konfigurálható, sok szolgáltatással rendelkező program.

Start64!Új verzió! - Dinamikus IP cím frissítő program. Lehetővé teszi szerver üzemeltetését vagy egyéb fix IP címhez kötődő szolgáltatás használatát dinamikus IP cím használata esetén is. A program kezelését könnyíti a többnyelvű felhasználói felület, közöttük a magyar nyelv támogatása.

Start64!Új verzió! - Több különböző fájlcserélő hálózatban (EDonkey2000, BitTorrent, Gnutella, Gnutella2) működő, ingyenesen használható 64 bites kliensprogram.