Start64!Népszerű, ingyenes, magyar nyelvű felülettel rendelkező vírusvédelmi program. 64 bites operációs rendszerekre 32 és 64 bites komponenseket egyaránt tartalmazó szoftverként települ. Otthoni és általános célú felhasználás esetén megfelelő védelmet nyújt 64 bites Windows operációs rendszerek alatt.

Az ingyenes verzióban van néhány nehezítő körülmény (leöltés, telepítés, reklámok), amiket érdemes kezelni, mert egy nagyon jó képességű biztonsági programhoz jutunk. A kezdőképernyőről való azonnal letöltést a CNET-ről indítja, amit a tapasztalataim szerint érdemes elkerülni, mert a CNET sokszor saját komponenseket is beletesz a telepítő programokba. Az Avast saját szerveréről is van lehetőség letölteni az ingyenes verziót, csak azt egy kicsit keresni kell.

Telepítéskor érdemes figyelni az induló képernyőn az alapértelmezetten kiválasztott Google Chrome böngészővel kapcsolatos jelölő négyzetekre. Ezek után az egyéni telepítési mód következik (Custom Install), így tudjuk beállítani a telepítendő komponenseket és nyelveket. Itt is az egyéni módban lehetséges a nyelvek kiválasztása.

Avast! ingyenes antivírus 64 bites környezetben

Támogatott operációs rendszerek:

  • Windows 8 32/64bit
  • Windows 7 32/64bit
  • Windows Vista 32/64bit
  • Windows XP 32/64bit

Az Avast 64 bites operációs rendszerekre vegyes kódú szoftverként települ. A keretprogram 32, a rendszerközeli összetevők pedig 64 bites kódot tartalmaznak. A nem tisztán 64 bites kódú programokkal kapcsolatosan alapvető probléma a system32 rendszerkönyvtárnak az elérése. Erről ebben a régebben írott cikkből lehet többet megtudni. Emiatt az Avast esetében szükséges még a system32 könyvtárnak a vizsgálata, amit természetesen megfelelően kezelt.

Avast! ingyenes antivírus 64 bites környezetben
Megtalálta az eicar tesztfájlt a system32 könyvtárban